peugeot_3008_1605styp_215_jpg volvos60 header-5 De_nieuwe_Volvo_XC60-inzet01

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

 

Advertentie PCA Schel 580px

 

Met de auto op vakantie?   Denk aan de zomer / vakantie-check

Het is weer zover, de vakantieperiode breekt aan en massaal trekken we erop uit met de auto, dan is het belangrijk dat de auto betrouwbaar zijn werk doet.

Dat begint met een goed onderhouden auto, juist ook als je op vakantie gaat en dubbel zo belangrijk als je met je hele gezin op reis gaat.

 

Waarom een zomer -vakantiecheck uitvoeren?

Tijdens de reis naar je vakantiebestemming wordt de auto extra belast, omdat de auto:

 • zwaar beladen is met spullen en passagiers
 • onder zwaardere omstandigheden moet presteren in warme landen of in de bergen, dus zwaardere werkomstandigheden voor motor, remmen en onderstel
 • soms stil komt te staan in de (warme) file,  waar de airco en motor gewoon door moet werken
 • vaak dan de meeste kilometers maakt

 

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de zomer-vakantiecheck?

Tijdens de vakantiecheck wordt de auto op tal van punten gecontroleerd door goed opgeleide en technische monteurs. Wij controleren o.a op:

Remmen  / Accu  / Verlichting (ook aanhangwagen of caravan) /  Banden  /  Schokdempers   /  Motor  /  Uitlaat    / Ruitenwisserbladen  / Airco werking   en diverse vloeistoffen (olie, remvloeistof, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof)

Na deze controle weet u dat u veilig op weg kunt gaan  naar uw vakantiebestemming!

 

voor vetrek vakantiecheck bovag

 

Inpaktips

Inpakken, sommige mensen hebben er een ware gave voor en pakken de auto moeiteloos in. Helaas is niet iedereen gezegend met dit talent.

Met de volgende tips pak je veilig en slim. (overgenomen van de ANWB website)

 1. Prop je auto niet te vol. Meestal gebruik je niet alles van wat je allemaal meeneemt. Zonde, want je verbruikt meer benzine, het kan tot gevaarlijke situaties leiden en zo houd je ruimte over voor leuke vakantieaankopen.
 2. Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderop. Dat is niet alleen om het zwaartepunt van de auto laag te houden, maar is ook in het geval van een ongeluk veiliger.Plaats zwaardere koffers en andere zware zaken zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.
 3. Leg geen (zware) spullen op de hoedenplank.Als de bagage boven de rugleuning van de achterbank uitkomt is een stevig bagagenet of -traliewerk wel zo veilig. Mocht je een noodstop maken of een ongeval krijgen, dan vliegen de spullen niet naar voren. Met een net of traliewerk voorkom je onnodige schade of letsel.
 4. Zorg voor de juiste bandenspanning, die moet worden verhoogd als de auto zwaar wordt beladen. Zo verbruik je ook minder brandstof en heb je een betere wegligging.
 5. Als je een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én monteer hem in het midden van het dak. Een dakkoffer heeft grote invloed op het weggedrag van de auto. Monteer hem in het midden van het dak. Aan de zijkant is vaak praktischer en aanlokkelijker, je kan er dan immers gemakkelijker bij, maar voor het weggedrag is in het midden veel veiliger.
 6. Een doosje wijn gekocht op vakantie? Stop de (wijn)flessen in de kofferbak. Zo verklein je de kans op rondslingerende glasscherven bij een ongeluk.

Maximum gewicht van de auto

Elke auto heeft een toegestaan maximum gewicht dat niet overschreden mag worden. Dit toegestane maximum staat vermeld op het kentekenbewijs, maar kan je ook vinden op internet door het voertuigregister te raadplegen. Vergeet niet het gewicht van de inzittende mee te tellen en van de eventuele dakkoffer plus inhoud.

Risico’s van overbelading

Overbelading van de auto kan veel gevaren met zich meebrengen. De ADAC, de Duitse zustervereniging van de ANWB, heeft uitgebreide tests gedaan met een auto die 80 kilo teveel gewicht had en de resultaten zijn zorgwekkend. Bij de uitwijkproef reageerde de auto zeer heftig. De rijeigenschappen van de auto raken bij overbelading dusdanig verstoord dat het een stuk moeilijker is de auto in noodsituaties onder controle te houden. Ook ESC (Electronic Stability Control) dat op moderne auto’s zit, kan zijn werk door de overbelasting veel minder goed doen en ongecontroleerde slingerbewegingen niet meer afdoende inperken.

Tot slot:

Denk aan een

 • makkelijk bereikbare EHBO doos
 • makkelijk bereikbaar noodhesje ( geel)

Wij wensen u een fijne  vakantie toe!

 

vakantiegevoel 2

FOTO rechten:
De gebruikte foto's worden reeds gebruikt op het internet (en facebook) en zijn naar onze mening rechtenvrij. Wanneer de rechtmatige eigenaar – bewijsbaar-  aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

Actueel

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk


vandermeij

Vestiging Hilversum
Oude Loswal 21, 1217 TG Hilversum
035-6214335

Vestiging Maartensdijk
Industrieweg 34, 3738 JX Maartensdijk
0346-214540

foto citr peu combi

Social Media

Volg ons ook op Facebook

   icon-facebook   icon twitter

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig